Roman Prymula (za ANO): Rozhodli jsme se dramaticky omezit, prakticky zmrazit, volnočasové aktivity

9. říjen 2020
Výrok týdne

V médiích měl mluvit sám a pouze dvakrát týdně. Zatímco první úkol se mu plnit daří, ten druhý ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) zatím nezvládá.

Jen ve středu se veřejně vyjadřoval hned pětkrát – při podpisu memoranda, v České televizi, ve sněmovně, pro rádio Impuls i Mladou frontu Dnes. A vedle toho čile tweetuje. 

Podle expertky na politický marketing Evy Lebedové ale může být takový styl komunikace pro lidi matoucí. 

My jsme se rozhodli volnočasové aktivity na dobu 14 dnů velmi dramaticky omezit a prakticky je zmrazit.(...) To obecné opatření se odvíjí od toho, že ve vnitřních prostorech mohou probíhat pouze aktivity, které jsou v počtu osob deseti, a v zevním prostředí v počtu 20.
Roman Prymula

Čtěte také

Jestli jsou přijatá vládní opatření dostatečná, o tom mluvil v ranním vysílání hlavní epidemiolog IKEM Petr Smejkal. Alarmující je podle něj číslo pozitivního záchytu ze všech testovaných. To je aktuálně v průměru zhruba na 20 procentech. Pro jasnou představu o tom, kolik nakažených je v celé zemi, by ale muselo činit jen 5 až 8 procent. 

Ředitel Národního divadla Brno Martin Glaser, nerozumí postoji vlády, která podle něj hází divadla do jednoho pytle s volnočasovými aktivitami. Ve Speciálu Plusu uvedl, že česká kultura tvoří 3 % HDP a že jsou nyní statisíce lidí, kteří v sekci kultury pracují, existenčně ohroženi. 

Výrok týdne analyzujeme právě s ředitelem Martinem Glaserem a komentátorem týdeníku Euro Petrem Fischerem. Ptá se Jan Burda.

autoři: Jan Burda , lup
Spustit audio

Související