Udržitelný život chceme přeměnit v mainstream, říká zakladatel Envirofestu Hanko

16. září 2023

Co vás napadne, když se řekne udržitelný rozvoj? Některé nic, jiní si řeknou, že už se z toho stává klišé. A pak jsou ti, pro které jsou naopak slova jako udržitelnost a udržitelný život natolik zásadní, že se rozhodnou uspořádat festival.

Envirofest je jediný festival u nás, který se věnuje ekologii a environmentální osvětě. Pořádají ho lidé, kteří nejsou profesí ekologové, ale chtějí motivovat veřejnost k udržitelnějšímu způsobu života – příjemného a přitom šetrného k přírodě.

Čtěte také

Prostřednictvím hudby, inspirativních setkání a workshopů chtějí ukázat, že udržitelný život má smysl a změnit ho v mainstream.

Envirofest založili Zbyněk Hanko a Jan Husák: jeden z nich v Brně podniká a zabývá se hudbou a udržitelnými projekty, druhý učí na gymnáziu ve Valašském Meziříčí.

Spojila je před třemi lety tragická ekologická havárie na řece Bečvě, ze které pak vzešel festival. Každý rok se koná na jiném krásném místě; letos kolem hradu a kláštera Rosa Coeli v Dolních Kounicích u Brna.

A na tři dny plné přednášek, workshopů, hudby a inspirativních setkání se tam vypravila i autorka Natury Markéta Ševčíková. Poslechněte si víc v audiu.  

Spustit audio

Související