Většina bio a gastroopadu končí na skládkách. Přitom se dá využívat jako cenná surovina, a tím zároveň chránit klima
Téměř polovinu světového odpadu tvoří rostlinné a živočišné zbytky. Velké množství tohoto bio a gastroodpadu přitom končí na skládkách, kde při jejich rozkladu vzniká metan, což zhoršuje změnu klimatu. Přitom tento typ odpadu můžeme naopak využívat jako cennou surovinu, a zároveň tím klima chránit. Proč se to zatím moc neděje a jaké přesně máme možnosti a plány? Téma pro Jana Kalibu a jeho Zaostřeno.
Proč se to zatím moc neděje a jaké přesně máme možnosti a plány? Téma pro Jana Kalibu a pořad Zaostřeno. (Repríza.)
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.