Na poušti jsem se bála zimy, škorpionů, ale nejvíc potkat se sama se sebou, říká koučka

13. říjen 2019

Z vrcholového firemního managementu společnosti založené na IT podnikání odešla Bohdana Kabátová na poušť. Putování Saharou jí změnilo život. Teď se živí koučingem a doprovázení lidí na jejich osobních životních poutích.

Čtěte také

„Můj život předtím byl životem spokojené ženy, která má všechno, co potřebuje. Dělala jsem práci, která mi dávala smysl, měla dvě děti, dům, s partnerem jsem si rozuměla. Byla jsem velmi zapřažená žena," říká lektorka.

„Cítila jsem se velice šťastná. Ale přišla chvíle, kdy mně někde něco přestalo sedět. Nic víc, nic míň. Říkala jsem si: to není možné, vždyť všechno mám. Začala jsem se ale cítit nepohodlně. Ne nešťastně a ani nespokojeně, ale nepohodlně.“

Čtrnáct dní pro sebe

Potřebovala změnu, která se nakonec promítla v její dlouhodobější tužbě odjet na Saharu. V době, kdy měla odrostlé děti a necítila už naplnění v práci, to také udělala.

Čtěte také

„Bylo to obrovské dobrodružství. Hodně jsem se bála a zároveň jsem věděla, že je to potvrzení změny mé vnitřní cesty a odchodu ze zaměstnání. Bála jsem se tam zimy a škorpionů. Ale úplně nejvíce jsem se bála potkat se sama se sebou. Toho, co se otevře a co se stane, když zůstanu sama se svými vnitřními pocity a myšlenkami.“ Součástí poutě na poušť jsou tři dny a noci v odloučení, pouze s vodou.

Odpojení i hledání kořenů

Kabátová radí skrze vlastní zkušenost, aby lidé pro vnitřní spokojenost odložili společenské role, se kterými se neztotožňují. Právě to se jí podle jejích slov podařilo v poušti, v odpojení od signálu i standardu komfortu naší dnešní společnosti. Současně říká, že ji poušť vedla k raným vzpomínkám a ke kořenům.

„Nelze tam se sebou moc hrát hry. Má pravda souvisí velmi s mým tělem, které velmi rychle reaguje na to, co cítím a co dělám. Za více než dva roky od své první poutě jsem se naučila tělo poslouchat. Mé hluboké přesvědčení je, že naše tělo neumí lhát,“ říká specialistka na soulcraft a práci s tělem a jeho přirozenou moudrostí.

Poslechněte si celý rozhovor Terezie Bečkové s koučkou a průvodkyní druhých jejich životní cestou. Bohdana Kabátová zavzpomíná mimo jiné na to, co přesně ji na Saharu přivedlo a jak dlouho trvalo, než svoji vizi a změnu naplnila. Dozvíte se více také o její práci v Beskydech a Krkonoších, kam se s klienty vydává na poutě.

autor: Terezie Bečková
Spustit audio

Související