Marián Vojtek

* 1974

V Českém rozhlasu Plus se zabývám sociálními sítěmi a komunikací s posluchači. Každý všední den mě můžete slyšet v rubrice o sociálních sítích kolem 14:18.

Od března 2014 jsem interním lektorem Českého rozhlasu. Kolegyně a kolegy učím na workshopech psát články na web a popisky v Programu a v iRadiu.

Od října 2005 do 28. února 2013 jsem měl na starosti web a multimediální podporu Rádia Česko. Doplňoval jsem jeho internetové stránky a staral se o doprovodné služby digitálního vysílání. Občas jste mě mohli slyšet ve zpravodajských relacích Rádia Česko nebo jako „dabéra“ zahraničních hostů v našem vysílání. Deset let jsem spolupracoval s Českým rozhlasem Vltava, kde jsem do konce roku 2015 připravoval a četl přehledy kulturního tisku v pořadu Mozaika.

Na podzim roku 2001 jsem se rozhodl pracovat v Českém rozhlase. Mé přání bylo vyslyšeno v Českém rozhlase Region, Středočeský kraj. Do jara 2005 jsem připravoval a četl zprávy, točil reportáže, připravoval dvě rubriky a moderoval jeden diskusní pořad. V dubnu 2005 jsem se po konkursu stal redaktorem tehdejšího iŽurnálu, internetového serveru Radiožurnálu, kde jsem připravoval internetové zpravodajství.

Rozhlasovou kariéru jsem začal v soukromých rádiích v Praze. Své první zkušenosti jsem nasbíral ve zpravodajství jako redaktor a zprávař v roce 1992. Poté jsem na chvíli "zběhnul" k moderování na regionální a celoplošné stanici a po několika letech se vrátil zpátky do zpravodajství privátních rádií. Kromě jiného jsem si vyzkoušel, jaké to je být šéfredaktorem.

Když mám volno, najdete mě buď v posilovně, na kole nebo v posteli. Mám rád sarkastický a černý humor.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové