HLASUJTE: Může čtvrtmilionová demonstrace změnit politickou situaci v zemi?

24. červen 2019
Radiofórum

V neděli se konala největší tuzemská demonstrace od roku 1989. Přišlo na ni podle organizátorů přes 250 tisíc lidí

Organizátoři demonstrací se musí naučit myslet politicky a ubezpečit lidi v nouzi, říká Rychlíková

Demonstrace na pražské Letné

Čtvrt milionu lidí dorazilo podle organizátorů v neděli na pražskou Letnou demonstrovat proti vládě Andreje Babiše (ANO). Pořádající spolek Milion chvilek pro demokracii kvůli obavám o nezávislost justice požaduje rezignaci ministryně spravedlnosti Marie Benešové i premiéra.

Lidé a pořadatelé ze spolku Milion chvilek pro demokracii žádají demisi obviněného premiéra Andreje Babiše a ministryně spravedlnosti Marie Benešové. Na Letné ale skloňovalo i jméno prezidenta Miloše Zemana.

Strany podporující vládu na to ale neslyší. Pokud to bude nutné, další demonstrace budou i o prázdninách, ale v tuto chvíli je ohlášena další Letná (na 16. listopad).

Dnešní Radiofórum se vás ptá:

Může čtvrtmilionová demonstrace změnit politickou situaci v zemi? Proč podle vás politici vládních stran nadále stojí za premiérem Andrejem Babišem? Podporujete demonstrace spolku Milion chvilek pro demokracii? 

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související