Výchova dětí v Čechách...

7. leden 2011
Třetí dimenze

Výchova dětí patří už tradičně k tématům, kterým rozumějí všichni... Ale jaká je skutečnost?

Český rozhlas Leonardo, časopis Vesmír a Lidová univerzita Městské knihovny v Praze připravují už pravidelně každý měsíc setkání formou veřejné diskuze s pozvanými hosty. V prosinci loňského roku jsme zvolili "adventní" téma výchovy dětí. Zájem publika a mezi jinými také studentů psychologie i průběh celého večera znovu potvrdil, že výchova nejmladší generace vzbuzuje otázky a zdravé nedorozumění i mezi odborníky.

Co je dnes rozhodující ve výchově dětí? Má škola vzdělávat, nebo vychovávat? Co zůstává z odkazu dětského psychologa prof. Zdeňka Matějčka? Jak dobře známe naši nejmladší generaci?

Pozvání Roberta Tamchyny k diskuzi v Městské knihovně na konci loňského roku přijali: PhDr. Eva Labusová šéfredaktorka časopisu Děti a my, rodinná poradkyně, PhDr. Jaroslav Šturma dětský psycholog, katedra psychologie FF UK a PhDr. Mgr. Jeroným Klimeš, Ph.D. psycholog se specializací na partnerské a rodinné vztahy.

Třetí dimenze začíná dnes ve 14.00.

VIDEO: Výchova dětí v Čechách...


Témata Třetí dimenze od 3. ledna do 7. ledna:

Pondělí: cesty české ústavnosti
Úterý: vysoká škola hrou
Středa: antičtí Římané na Moravě
Čtvrtek: Češi vládnou EUSO
Pátek: výchova dětí v Čechách

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.