Přechod na DVB-T2 je za rohem. Určitě se dotkne i vás. Víte jak?

7. říjen 2019

Kdo zaplatí přechod na nový vysílací formát DVB-T2? A co nám vlastně změna všechno přinese? Hostem Václava Pešičky byl Lukáš Polák z webu Českého rozhlasu Digitální rádio.

Čtěte také

Jako první a ještě před koncem letošního roku přijde na řadu Praha a střední Čechy, od ledna do června roku následujícího by pak měly utichnout i DVB-T vysílače z ostatních lokalit. Poslední se změny dočkají diváci vysílače Valašské Klobouky – Ploštiny (29. června 2020).

Diváci tak mají na nákup potřebných přijímačů, ať už v podobě televizorů, nebo set-top boxů, v nejkrajnějším případě deset měsíců. Méně času ale mají obyvatelé větších bytových domů, kteří pro příjem volně šířených programů využívají terestrickou platformu. Pro příjem nového DVB-T2 standardu je ve většině případů potřeba zásah odborné servisní firmy, které už mohou mít nasmlouvané závazky na několik měsíců dopředu.

Víc si poslechněte v audiozáznamu pořadu Zaostřeno. 

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.