Do vypnutí prvních DVB-T vysílačů zbývají přesně dva měsíce, ministerstvo chystá tiskovou konferenci

27. září 2019

Kromě ministra Karla Havlíčka budou na akci přítomni i zástupci České televize, Českých Radiokomunikací a Digital Broadcasting. Novináři se dozvědí detaily o informační kampani, kterou připravuje stát.

Přesně za dva měsíce, ve středu 27. listopadu, budou v Praze a středních Čechách vypnuty první vysílače šířící signál DVB-T. V prvním případě půjde o Žižkov (Mahlerovy sady), ve druhém pak o Cukrák. Vysílače se nebudou vypínat kompletně, odmlčí se pouze DVB-T multiplex České televize na kanálu 53. Na stejném kmitočtu budou nadále fungovat středočeské Votice, je proto možné, že v některých lokalitách ani po tomto datu diváci o signál úplně nepřijdou, signál Česká televize se ale minimálně výrazně zhorší.

O startu informační kampaně k vypínání DVB-T a přechodu na DVB-T2 bude tisková konference, kterou příští týden pořádá Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO). Právě pod něj problematika televizní digitalizace spadá. Za MPO nebude na akci chybět ministr Karel Havlíček, kterého doplní Jana Mračková Vildumetzová, předsedkyně Rady Asociace krajů ČR a hejtmanka Karlovarského kraje; Michal Kratochvíl za techniku České televize, Vít Vážan, generální ředitel Českých Radiokomunikací a Radim Pařízek z Digital Broadcasting.

Redakce portálu Digitálního rádia nebude na akci chybět a přinese z ní aktuální informace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související