Nesnesu pod sebou lidi, kteří jsou líní a nemají zápal pro věc, říká vrcholová manažerka Čermáková

31. červenec 2019

Vrcholná manažerka Senta Čermáková se ve svém oboru pohybuje téměř 30 let, v roce 2011 získala titul Manažer roku. „V Americe jsem se naučila nestydět se říkat, že mám velké sebevědomí,“ říká o svém působení nejen v Silicon Valley.

„Dokud jsem byla tady, v Česku, styděla jsem se za to. Dnes si říkám: je to jedna z mých výhod a vidím, že mohu předávat mladé generaci právě to, aby měli také sebevědomí,“ dodává.

Potřebuji, aby lidi v mém týmu měli zápal 

„Nesnesu pod sebou lidi, kteří jsou líní a nemají zápal pro věc. Mohou být sebechytřejší, ale když jsou ‚mouchy, snězte si mě‘, jdou rychle z mého týmu. Jsem přehnaně přísná,“ popisuje své metody bývalá šéfka globálních zákaznických programů Hewlett-Packard, která momentálně pracuje pro společnost Deloitte. Je ale kritická i sama k sobě.

Rut Kolínská: Je potřeba, aby byli muži dostatečně emancipovaní a pustili ženy vedle sebe

Rut Kolínská, zakladatelka hnutí mateřských center v České republice, v roce 2002 založila Síť mateřských center v ČR a je jeho první prezidentko

Zakladatelka mateřských center a držitelka titulu Žena Evropy Rut Kolínská se velmi kriticky dívá na stranický demokratický systém, který v Česku funguje. „Je to klasické chování politických stran, které se po volbách dostanou z opozice do koalice. A všechno, co do té doby dělala předchozí koaliční vláda, je špatně. Chybí tu kontinuita,“ říká.

„Byla jsem tvrdá na sebe a málo lidská na svůj tým. Řídila jsem ho hodně sama ze sebe a lidi jsem z toho ze začátku hodně vynechávala. Jakmile jsem se naučila je poznávat, začalo mě to paradoxně mnohem více bavit. Teď to vidím jako svůj největší benefit na managementu. Poznávám lidi a vidím, jak se krásně posunují.

Poslechněte si celý rozhovor Barbory Tachecí. Senta Čermáková bude mluvit i o své výchově, vztahu k vlastním dětem, o celoživotní podpoře ze strany svého muže, novináře Miloše Čermáka, ale i o tom, proč ji dnes mrzí, že dávala kariéře mnohdy přednost před rodinou.

autoři: Barbora Tachecí , kte

Související