Kde byla CNN Prima News v době koronakrize? V nejhektičtější fázi příprav museli experti odjet, přiznává generální ředitel Singer

3. květen 2020

Včera (v neděli 3. května) začala vysílat nová zpravodajská stanice CNN Prima News. Dlouho předtím na sebe upozorňovala kampaní: Kde jste byli, když… Kde ale byla CNN Prima News, když jsme se nejvíc potýkali s koronavirovou krizí?

„Kdyby tady tzv. korona byla o měsíc později, tak jsme asi startovali do korony,“ odpovídá v pořadu Řeči peněz generální ředitel FTV Prima, spol. s r.o. Marek Singer.

Čtěte také

„Nicméně, (koronavirová krize) měla za následek, že v nejhektičtější fázi příprav se všichni ti, co nám s tím pomáhali,… zvedli a odjeli. Ať už experti ze CNN nebo z technologických firem, kteří jsou bohužel v drtivé většině ze zahraničí,“ dodává.

Příprava takto velkého projektu tzv. na dálku prý znamenala zbrzdění. „Takže jsme stáli před Sofiinou volbou, jestli spustit do korony, ale nebude to ještě ono, nebo holt, abych to tak řekl, dáme volný prostor ČT 24 a nastoupíme do situace po koroně, která vlastně ani ´po´ není… Nakonec jsme si řekli, že to uděláme pořádně a (budeme to) dělat s výhledem na život po (viru).“

Prostor pro nás tady stále je

Bylo to nakonec dobré, nebo špatné rozhodnutí? „Já si za tím stojím. ČT24 měla obrovský nárůst týdenních křivek sledovanosti (v době největší krize). Nejen dvojnásobek ale v některých týdnech měli násobky ještě vyšší. Ale teď jsou zas plus minus na svých číslech jako před krizí. Tam se ukazuje, že kvalitní zpravodajská stanice je neodmyslitelnou záležitostí pro lidi, zvlášť když se něco důležitého děje. Ale neznamená to, že když (krize) pomine, že se přestanou dívat na zpravodajské stanice. Takže ten prostor pro nás tady pořád je,“ dodává generální ředitel Singer.

Celý pořad Českého rozhlasu Plus si poslechněte v audiozáznamu. Ptal se Václav Pešička.  

Spustit audio

Související