Jan Blatný: Důvodem mého odvolání je politické rozhodnutí premiéra

9. duben 2021
Výrok týdne

Od ledna opustilo ministerstvo zdravotnictví mnoho odborníků, údajně kvůli personální krizi způsobené špatnou komunikací dnes už bývalého ministra za ANO Jana Blatného. Právě špatnou komunikaci vyčetl Blatnému sám premiér Andrej Babiš (ANO). Čerstvě odvolaný ministr ale za svým nuceným odchodem vidí politické důvody.

Pan prezident mne na žádost pana premiéra dnes odvolal. Jako důvod já sám vidím politické rozhodnutí, na které má jistě pan premiér právo. Sám za sebe mám čisté svědomí, že jsem pracoval jen a jen na základě své odbornosti a rozhodoval se vždy na podkladě odborných dat a analýz.
Dá se to snad interpretovat i tak, že i pan premiér se domnívá, že jsme z nejhoršího venku.

Jan Blatný

Čtěte také

Vedoucí Katedry marketingové komunikace a public relations Denisa Hejlová tvrdí, že se dobře komunikovat s veřejností nepovedlo ani Blatného předchůdci Romanu Prymulovi.

Ani směrem k veřejnosti, ani směrem k médiím. A interní komunikace v rámci ministerstva se podle toho, co o tom víme, dokonce zhoršila.

Podle Hejlové pracoval Blatný v politické funkci, přestože deklaroval, že není politik, ale odborník. „Každý, kdo vstupuje do politické arény, aniž by měl předchozí zkušenost s politickou komunikací, má nevýhodnou pozici. Vytahovat králíky z klobouku, byť jsou to skvělí odborníci ve svém oboru, a dávat je do zcela jiného prostředí, není šťastný krok,“ říká.

A na Blatného nevalné začátky, nebo na selhání komunikace na začátku očkování, se prý taky nedá zapomenout.

Výrok týdne s Janem Burdou najdete v audiozáznamu. Hostem byla vedoucí Katedry marketingové komunikace a public relations Institutu komunikačních studií a žurnalistiky Univerzity Karlovy Denisa Hejlová.

autoři: Jan Burda , lup
Spustit audio

Související