HLASUJTE: Měla by ČSSD odejít z vlády, nebo ne?

3. červen 2019
Radiofórum

Už dva předsedové krajských organizací ČSSD se vyjádřili proti další účasti strany ve vládě s hnutím ANO. Proč? Důvodem je nedávný debakl ve volbách do Evropského parlamentu.

Volební propad ČSSD mne nepřekvapil. Nevyřešili jsme naše kmotrovství, klientelismus, korupci, říká sociální demokrat Rouček

Libor Rouček (ČSSD), bývalý poslanec Poslanecké sněmovny, v letech 2004-2014 také poslanec Evropského parlamentu

Pouze 3,99 % voličů dalo svůj hlas koaliční vládnoucí straně. V Evropském parlamentu tak poprvé od vstupu ČR do Unie nezasedne ani jeden sociální demokrat. Kde je chyba a nakolik strana dokáže (nebo nedokáže) „prodat“ práci svých ministrů ve vládě Andreje Babiše (ANO)?

Ostatní krajští lídři ale varují před unáhlenými kroky a tvrdí, že strana už je tak jako tak spjatá s kabinetem Andreje Babiše.

Dnešní Radiofórum se vás ptá:  

Měla by sociální demokracie odejít z vlády, nebo ne a proč? Jak se ČSSD musí změnit, aby po debaklu v evrovolbách neutrpěla porážku také na domácí aréně? Jak moc souhlasíte s prezidentem Milošem Zemanem, podle kterého straně chybějí osobnosti? A který sociální demokrat je podle vás skutečnou osobností?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související