Christiano Ronaldo: Pijte vodu

18. červen 2021
Výrok týdne

Sportovní celebrity už nemusí dělat prohlášení, ale k předání poselství jim stačí pouze gesto a pár slov. Hvězda portugalského fotbalového týmu Christiano Ronaldo totiž na úterní tiskové konferenci odsunul dvě lahve Coca-Coly, oficiálního sponzora Mistrovství Evropy ve fotbale.

Čtěte také

Před sebe si postavil lahev s vodou a naštvaně zamumlal: „Pijte vodu“. Některá média přišla s tvrzením, že Coca-Cola následně ztratila kolem čtyř miliard dolarů ze své hodnoty.

„K poklesu hodnoty akcií Coca-Coly došlo v prvé řadě kvůli tomu, že v pondělí se její akcie poprvé obchodovaly bez nároku na dividendu. Coca-Cola vyplácí dividendy čtvrtletně, teď to dělalo tuším 0,42 centu, což nám dohromady dělá polovinu (čtyřmiliardového) poklesu, ke kterému došlo,“ řekl serveru iROZHLAS.cz ekonom Štěpán Křeček.

„Čtyři miliardy dolarů představují zlomek celkové tržní kapitalizace Coca-Coly. Akcie odepsala ten den asi 1,3 %, což je v normě. Za poslední rok bylo 28 obchodních dní, kdy ty akcie měly větší denní ztrátu. Vliv měly i jiné faktory než Ronaldo,“ říká ve Výroku týdne analytik Tomáš Pfeiler.

Výrok týdne s Renatou Kropáčkovou najdete v audiozáznamu. Analyzují Tomáš Pfeiler ze společnosti Cyrrus a sportovní redaktor Českého rozhlasu Mirko Vasič.

Spustit audio

Související