Příběh piva, jak ho neznáte. Přijďte na živé natáčení Leonarda Plus v Olomouci

16. duben 2025

Jak chutnalo pivo před 3000 lety? Jak se vaří dnes a co všechno ovlivňuje jeho chuť? Nejen na to se bude ptát moderátor a popularizátor vědy Jan Kaliba experta na pivovarský výzkum Lukáše Kučery z Katedry analytické chemie na Univerzitě Palackého v Olomouci. Přijďte na živé natáčení pořadu Leonardo Plus na festivalu vědeckých filmů Academia Film Olomouc ve čtvrtek 24. dubna od 16 hodin do sálu Central v Muzeu umění.

Chemik Lukáš Kučera je také zakladatelem experimentálního pivovaru Eureka na Univerzitě Palackého. Jak se mu podařilo uvařit pivo na základě přírodovědného rozboru zbytků obsahu tisíce let staré nádoby? Jak se vyvíjí moderní pivní styly? 

I na to, jaké pivo rád vaří a jaké recepty zkouší, se ho bude ptát moderátor Jan Kaliba. 

Buďte u toho a přijďte na živé natáčení pořadu Leonardo Plus

Přijďte ve čtvrtek 24. dubna 2025 od 16 hodin do sálu Central v Muzeu umění Olomouc.