Pražská zoologická zahrada má nový pavilon. Rodinou skupinu by měly tvořit gorily Kisumu a Duni, popisuje ředitel Bobek

28. září 2022

„Zoologické zahrady nejsou zdaleka nějakou Noemovou archou. Řadu druhů je stále možno vrátit do volné přírody,“ tvrdí ředitel Zoologické zahrady Praha Miroslav Bobek. V zahradě otevřeli nový pavilon goril, ve kterém najdete stylizaci tropického lesa s řadou druhů primátů, včetně talapoina severního, ale také stromového dikobraza a například osináka afrického.

„Dvě nové gorily Kisumu a Duni, které jsme do nového pavilonu přivezli, mají vytvořit novou rodinnou skupinu goril,“ prozrazuje.

Jak je to s pavilonem goril? Proč se v nové expozici svítí i v noci? Pražská zahrada pomáhá krmivy i na Ukrajině, což se dozvíte ve svátečním vydání Hovorů Davida Šťáhlavského.

Nový pavilon goril v Zoo Praha vznikal 3 roky
autor: David Šťáhlavský
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.