Poslechovost Plusu roste a opět láme rekordy

8. únor 2023

Aktuální výsledky hlavního výzkumu poslechovosti rádií v České republice Radioprojekt za 3. a 4. čtvrtletí 2022 ukazují posílení pozic Českého rozhlasu na rádiovém trhu. Podíl Českého rozhlasu na poslechovosti se opět zvýšil, a to na 27,3 %. Celkem poslouchá Český rozhlas 1 618 tisíc posluchačů denně a 2 717 tisíc posluchačů týdně. 

Radiožurnál upevnil svou pozici nejposlouchanějšího rádia, vysokou hladinu poslechovosti vykazuje analyticko-publicistická stanice Český rozhlas Plus: 134 tisíc posluchačů denně a 259 tisíc týdně, což je rekordní výsledek v naší desetileté historii.

„Jsem rád, že naše zpravodajské stanice zvýšily svůj dosah v druhé polovině loňského roku, kdy jsme se věnovali podstatným tématům celospolečenského dosahu – kampani k prezidentským volbám, eskalujícímu konfliktu na Ukrajině, dopadům rostoucí inflace i energetické krize nebo předsednictví České republiky v Radě EU. Rovněž mě těší posílení pozic u našich programových a regionálních stanic. Výsledky poslechovosti dokládají silné postavení Českého rozhlasu na rádiovém trhu, které je pro nás tím nejlepším dárkem k letošnímu stému výročí vzniku Českého rozhlasu,“ říká generální ředitel René Zavoral.

Děkujeme!

Spustit audio

Související