Ondřej Neff: Vynález k zahození

2. září 2024

Ano, jsou mezi námi jedinci, kterým může být jedno, co si sypou nebo lijí do pusy. Před lety jsem například potkal dívčinu, která byla naprosto imunní na alkohol. Byla to fešanda, povoláním muzikant a chlapi na ni letěli. Běda tomu, kdo se ji pokoušel udolat u baru, a že jich bylo! Skončili v tratolišti všeho možného, kdežto ona odkráčela krokem svižným, vždycky pevným.

Jsou i lidé, kteří neztloustnou. Někdy je to na škodu. Tak například náš prozatím nejúspěšnější borec v japonském zápase sumu Pavel Bojar, známý jako Takanojama Shuntaró, zápasník v ranku megašira se mohl cpát jak chtěl, ale zůstal jako tintítko s váhou pouhých devadesáti šest kil. Pak ovšem měl v zápase s mládenci s váhou sto padesát a výš docela smůlu.

Čtěte také

Můj případ je jiný. Flašce se raději vyhýbám a s váhou nechci říct, že bojuju, ale celoživotně jsem vůči ní obezřetný. Celkem s úspěchem. Je několik věcí, na které jsem docela hrdý, k nim patří fakt, že pořád můžu dopnout tweedové sako, které jsem si koupil před třiceti lety od firmy Austin Reed v Edinburgu.

Teď přes léto jsem dokonce dvě, tři kila shodil. Zasloužila se o to práce na zahrádce a výlety, ale také také můj soukromý zákaz takzvaného bílého sexu. Nevíte, co je to bílý sex? Jednoduché vysvětlení. Je to vyžírání ledničky po desáté hodině večer.

Intimní přátelé

V mém věku je opravdu velmi snadné odolávat sexuálním svodům, už proto, že nejsou žádné. S tou ledničkou je to horší. Jsme spolu opravdu velcí, dá se říct intimní přátelé. Přes léto ji trochu opomíjím, večer po desáté úplně, a na váze je to vidět. Dokonce mě napadlo, že bych mohl prorazit do světa se skvělou inovací.

Čtěte také

Navrhl bych programovatelně uzamykatelnou ledničku, která by se otevírala jen ve vymezených hodinách, tedy ráno, v poledne a večer. Čím dřív večer a na kratší dobu, tím líp. V půl jedenácté dopoledne, natož pak po desáté večer by se dala otevřít jen kasařským způsobem, vrtačkou a hasákem.

Je možné, že se už na tom pracuje. Prý se uvažuje o chytrých ledničkách. Poznají, že vám dochází máslo a s mlékem že už to taky není nejlepší. Ty ještě chytřejší dokonce potraviny samy po internetu objednají.

Ondřej Neff

Co když ale začnou sledovat, co si kupujete a budou to komentovat? V poslední době se na seznamu nepřátel lidstva čím dál častěji objevují slazené nápoje. Bude doba, že lednička spustí poplach, když do ní uložíte limonádu?

Určitě se toho dočkáme. Už dopředu jsem proti. Až to přijde, najdete mě mezi těmi, kdo budou remcat. Shodil jsem tři kila a mám z toho dobrý pocit, ale nebylo to z donucení. Lednička je v tom neutrální a díky za to. Teď půjdu a naleju si bublinkovou oranžádu. Do trojky!

Autor je vydavatel internetového deníku Neviditelný pes

autor: Ondřej Neff
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.