HLASUJTE: Jaký je podle vás stav lidských práv v Číně?

15. duben 2019
Radiofórum

Jaký je podle vás stav lidských práv v Číně? Je to už 30 let co vláda násilně potlačila demonstrace na pekingském náměstí Nebeského klidu (Tchien-an-men). Demonstrace hlavně studentů probíhaly mezi 15. dubnem a 4. červencem 1989.

Číňané nám zkoušejí prodat technologie, kterými špehují své občany, varuje senátor Fischer

Pavel Fischer

Nezávislý senátor Pavel Fischer chce do horní komory Parlamentu pozvat nejbohatšího Čecha a majitele investiční skupiny PPF Petra Kellnera. V Interview Plus řekl, že by ho zajímalo vysvětlení rizik souvisejících s technologiemi 5G čínské firmy Huawei.

Zároveň je 30. výročí úmrtí bývalého generálního tajemníka ÚV KS Číny Chu Jao-panga považovaného za stoupence liberalizace. Jeho smrt se stala v roce 1989 podnětem k prodemokratickým demonstracím na pekingském náměstí Tchien-an-men, které nakonec čínská armáda v noci z 3. na 4. června brutálně potlačila.

Dnešní Radiofórum se vás ptá:  

Je Čína důležitým partnerem pro Evropskou unii? Jak je nastavená ekonomická spolupráce Česka s Čínou? Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) nejsou čínské investice v Česku uspokojivé. Jste pro to, aby Česko rozšiřovalo vzájemný obchod?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související