Co nabídne prázdninové vysílání Českého rozhlasu Plus?

3. červenec 2020

Třeba Radiokniha představí v létě dvě premiéry: Čas vítězů, čas poražených od Romana Cílka a strhující příběh Hirošima Johna Herseyho.

Prázdninové vysílání Českého rozhlasu Plus přinese posluchačům nově Nedělní Plus, tedy živé vysílání s aktuálními a praktickými informacemi každou neděli odpoledne, a pokračování oblíbených pořadů.

Proud informací o víkendovém dění, politice, ekonomice i zahraničních událostech, jako servis pro posluchače před všedními dny… Celé léto pak každou neděli.

V týdnu pokračuje tradiční pokrývání hlavního dění – první prázdninový týden nás čeká například konečné hlasování o půlbilionovém schodku státního rozpočtu v Poslanecké sněmovně a finiš před druhým kolem prezidentských voleb v Polsku.

Výrazné osobnosti zveme do pořadů Interview Plus, i do Pro a proti, které se v týdnu střídá s Koronavirem Jana Konvalinky (každý čtvrtek v 10:30) a Osobností Plus.

Taky seriály...

Vědecká redakce se vrátila k seriálům – prvním bude Archeologické léto od pondělí 13. července, pak například Ovzduší pod střechou, nebo Vědecká dobrodružství o obnovitelné energetice v Rakousku.

Radiokniha nabídne dvě atraktivní premiéry: od 9. července knihu Romana Cílka Čas vítězů, čas poražených a na začátku srpna k 75. výročí svržení atomové bomby na Hirošimu strhující příběh Hirošima Johna Herseyho, o níž vydavatel napsal: „Přináší kroniku života mezi doutnajícími troskami plnými radioaktivity, líčí lidskost v jejích nejhorších a nejlepších projevech, je plná příběhů nezměrné obětavosti, nesnesitelné bolesti a zármutku.“

Po prázdninách se Plus vrátí – pokud bude situace v zemi epidemiologicky klidná – k podobě vysílání před začátkem nákazy včetně vlastních zpráv. Tematicky bude podzim ve znamení krajských voleb a voleb do třetiny Senátu a pak také důležitých voleb prezidentských v USA v úterý 3. listopadu.

Přejeme krásné léto!

Petr Šabata
šéfredaktor Českého rozhlasu Plus

autor: Petr Šabata
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.