BONUS: Rapperská omluva ukrajinské rodině v Thajsku

12. červenec 2024

Řekni to písní! Hudební díl podcastu Na Východ! o ruských muzikantech čelících morálnímu dilematu, zda invazi na Ukrajinu veřejně odsoudit či podpořit, a z toho plynoucích ekonomických a kariérních dopadech, si žádá více ilustračního materiálu.

Najdete ho v tomto bonusu, kde vám Josef Pazderka s Ondřejem Soukupem dají tipy nejen na zajímavé hudební filmy, ale zrekapitulují i ruskou produkci po napadení Ukrajiny.

Čtěte také

Můžete se také vrátit k celému podcastu, kde nově najdete i příběh o skoro nahé večeři moskevských celebrit, kterou Kreml následně využil jako politický bič na ty, kteří by snad chtěli mlčením vyjádřit svůj nesouhlas se speciální operací na Ukrajině, které se nesmí říkat válka.

Bonus k 20. dílu podcastu Na Východ! poslouchejte v audiu.

Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.