Žije v Singapuru, její děti se učí čínsky. „Dopředu mě žene vnitřní touha,“ říká finanční analytička Sehnalová

25. červenec 2021

 Jana Andonegui Sehnalová je ředitelkou pobočky investiční společnosti LFFS v Singapuru, pracovala i v New Yorku či Hongkongu a mluví osmi jazyky. Dopředu ji dodnes žene vlastní povaha, hodnotí: „Vnitřní touha po poznání, chuť objevovat, odvaha pouštět se do nových věcí. To asi nikdy neutichá.“ K tomu se stará o dvě děti. „O dětech a kariéře jsem nikdy neuvažovala, ale ony se do našeho života prostě vecpaly. A pak nezbylo nic jiného než začít uvažovat, jak se s tím vyrovnat.“

Její děti se už teď učí čínsky. „Singapurský vzdělávací systém má velkou prestiž. Ale moje děti jako cizinci musí chodit do mezinárodních škol, do lokálních škol to nejde. Lokální školní systém je zaměřený na vědu, matematiku, jazyky, ale nedává prostor umění. My jsme součástí mezinárodního systému, pro děti jsme vybrali britskou školu, kde se vzdělávají anglicky i čínsky,“ přibližuje.

Čtěte také

„Moje děti asi nebudou mít tak silné povědomí o tom, odkud jsou, protože maminka je z Česka, tatínek z Baskicka, vyrůstaly mezinárodním životem. Může se to projevit jako negativum, že nebudou vědět, odkud jsou, že nestojí pevně nohama na zemi. Anebo jim to může dát povědomí o tom, že jsou globálními občany,“ uvažuje Sehnalová.

Co ji baví na vlastní profesi? Jak se žije v Singapuru, v jednom z nejluxusnějších a nejbezpečnějších míst na světě? V pořadu Hovory na dálku se ptá Petr Vavrouška.

autoři: Petr Vavrouška , kac
Spustit audio