Zářijové novinky na Plusu: Předvolební vysílání i bohatší denní program

3. září 2021

Pořady Pro a proti i Osobnost Plus zase pětkrát v týdnu a také množství originálního předvolebního obsahu nabízí Český rozhlas Plus od pondělí 6. září. Nezapomínáme ani na příznivce vědeckých zajímavostí, pro které máme nový pořad Věda Plus.

Pro a proti s moderátorkou Karolínou Koubovou a také Lucií Vopálenskou vysíláme od pondělí v novém čase po zprávách v 10 hodin.

Osobnost Plus Barbory Tachecí (a v pátek Lucie Vopálenské) nemění ani čas, ani čtvrteční speciální pořad – Koronavirus s Janem Konvalinkou.

„Epidemie koronaviru sice ustoupila, ale prorektor Univerzity Karlovy pro vědu a výzkum a vedoucí výzkumné skupiny na Ústavu organické chemie a biochemie Akademie věd, profesor Jan Konvalinka má stále o čem hovořit. Je stále připraven odpovídat na dotazy posluchačů zaslané na e-mailovou adresu plus.koronavirus@rozhlas.cz,“ upřesňuje šéfredaktor Českého rozhlasu Plus Petr Šabata.

Každý den po 17.30 zařazuje Plus novou půlhodinu, která shrne každodenní události ve vědě a výzkumu.

Předvolební vysílání

Ve středu 8. září to bude měsíc do voleb, a proto Plus i Radiožurnál nabídnou hodinové speciální vysílání od 17 hodin, ve kterém politologové a komentátoři rozeberou výsledky exkluzivního předvolebního průzkumu pro Český rozhlas.

Průzkum se zaměřil na témata, která jsou pro veřejnost důležitá a kandidující strany a hnutí by je měly prioritně řešit. 

„V ten den odvysílá Český rozhlas Plus také exkluzivní Interview Plus s americkou novinářkou a politoložkou Anne Applebaumovou, která se dlouhodobě zabývá demokracií ve střední Evropě, a další pořady zaměřené na blížící se volby,“ doplňuje Šabata.

Petr Šabata

V pondělí 6. září startuje i unikátní projekt Radiožurnálu a Zpravodajství Českého rozhlasu nazvaný 10 výzev pro příští vládu, ve kterém všichni volební lídři odpověděli na deset klíčových otázek pro směřování České republiky v dalších letech.

Například: Jak zlepšit dostupnost bydlení? Kolik mají brát učitelé? A kde šetřit ve státním rozpočtu? Český rozhlas Plus ho posluchačům nabídne každý den po 16. hodině.

Bude toho ale ještě mnohem víc.

Když chcete vědět proč, poslouchejte Český rozhlas Plus

autor: Zuzana Netolická
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.