Český rozhlas Plus už má FM vysílač ve všech krajských městech. Vítáme posluchače ze Zlína

1. září 2021

Zlínský vysílač začal šířit program Českého rozhlasu Plus ve středu 1. září, a to na kmitočtu 101,8 MHz. „Jsme velmi rádi, že Český rozhlas spustil nový vysílač VKV ve Zlíně a pro Otrokovice – posluchači v regionu Plus znají, jak vidíme v našich průzkumech, nyní mají vyšší komfort poslechu,“ říká šéfredaktor stanice Petr Šabata.

„Získat nový kmitočet ve Zlíně jsme se snažili delší dobu. Jsme proto rádi, že se nám jej podařilo, v úzké spolupráci s Českým telekomunikačním úřadem, najít a následně vybudovat v této atraktivní lokalitě. Počet potenciálních posluchačů je zde až 80 tisíc,“ dodává ředitel Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka.

Čtěte také

Na základě individuálního oprávnění vydaného Českým telekomunikačním úřadem vysíláme z lokality Zlín – Kvítková. Vysílač má vertikální polarizací a kmitočet 101,8 MHz s výkonem 100 Wattů ERP.

Jak nás naladíte najdete na speciální stránce.

Originální obsah pouze na Plusu

Od září opět vysíláme téměř všechny pořady a programové bloky jako před epidemií koronaviru. Množství originálního předvolebního obsahu včetně předvolebních průzkumů, debat, analýz i komentářů – vše, a to i zpětně najdete na webové stránce Volby 2021.  

Dopolední primetime pořady jako Pro a proti či Osobnost Plus či Interview Plus vysíláme zase pětkrát v týdnu a nezapomínáme ani na příznivce vědeckých zajímavostí, pro které máme nový pořad Věda Plus.

Pro a proti s moderátorkou Karolínou Koubovou a také Lucií Vopálenskou vysíláme od pondělí v novém čase po zprávách v 10 hodin.

Osobnost Plus Barbory Tachecí (a v pátek Lucie Vopálenské) nemění ani čas, ani čtvrteční speciální pořad – Koronavirus s Janem Konvalinkou.

Těsně před vysíláním pořadu Koronavirus s Janem Konvalinkou

„Epidemie koronaviru sice ustoupila, ale prorektor Univerzity Karlovy pro vědu a výzkum a vedoucí výzkumné skupiny na Ústavu organické chemie a biochemie Akademie věd, profesor Jan Konvalinka má stále o čem hovořit. Je stále připraven odpovídat na dotazy posluchačů zaslané na e-mailovou adresu plus.koronavirus@rozhlas.cz,“ upřesňuje šéfredaktor Českého rozhlasu Plus Petr Šabata.

Všechny pořady i projekty stanice, moderátory, kteří pro vás vysílají, rozhovory či komentáře najdete jak na našich internetových stránkách, tak na Facebooku či TwitteruVideozáznamy vybraných pořadů pak najdete na YouTube kanálu Plus. 

Nabízíme i pohled do studia přes webové kamery, audioáznamy celého vysílání nebo podcasty.

Když chcete vědět proč, poslouchejte Český rozhlas Plus

autor: Zuzana Netolická
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.