Víme, jak je pro střední generaci složité cestovat, tvrdí manželé, kteří provozují ubytování na Bali

8. srpen 2021

Před čtyřmi lety se Jindřich a Michaela Láznovští sbalili batoh a místo penzionu na Šumavě si otevřeli dům na Bali, do kterého zvou nejen české turisty. „Vím, že střední generace má s cestováním trochu problém. Jsou unavení z dovolených na míru od kanceláří, chtějí to zažít trochu po svém, ale stále nemají úplně odvahu. Chtějí to mít v klidu, mít jistotu, že mluvíme česky, že když bude problém, pomůžeme jim. Na to cílíme,“ říká Lázňovská. 

Ve vile u moře se Lázňovštví starají o české a slovenské turisty a slibují, že se u nich budou mít jako u babičky. Proto se jejich projekt jmenuje Bába na Bali.

Čtěte také

„I pro mě byla kdysi první cesta do zahraničí s batohem trochu stresující. Jako cizí jazyk jsme měli ruštinu a k angličtině jsme měli daleko,“ vysvětluje podnikatelka, proč se s manželem rozhodli nabízet ubytování a služby právě Čechům a Slovákům zejména ve středním věku. 

V podnikání se jim daří a ostatní Čechy, kteří nabízí stejné služby, jako konkurenty nevnímají. „Pandemie a omezení cestovního ruchu to vyčistily, zůstali jen ti, kteří to myslí opravdu vážně,“ pokračuje a dodává, že na Bali se dá podnikat i nelegálně, ale sami stáli o to svoje podnikání přiznat:

„Ten proces, abychom na Bali podnikali legálně, nebyl úplně jednoduchý a bylo to poměrně nákladné. Trvalo to skoro tři čtvrtě roku, než se povedly první papíry,“ říká Lázňovská. Dokumenty získali před lety na podzim a v lednu už ubytovali první hosty. 

Poslechněte si celý rozhovor, s manželi Lázňovskými hovoří Petr Vavrouška.

Spustit audio

Související