Podařilo se nám zastavit nekontrolovatelné šíření nemoci covid-19, říká ministr Vojtěch. Čeká nás návrat k normálnímu životu

8. duben 2020

„Podařilo se nám zastavit nekontrolovatelné šíření nemoci covid-19. Budeme se tedy v následujících týdnech moct vracet k normálnímu životu,“ řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Pozitivní podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) je, že současné kapacity nemocnic mají vysokou rezervu. „Jsou připraveny i na neočekávaný vývoj. Reprodukční číslo klesá k 1,“ uvedl.

Podle ředitele Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislava Duška je kumulativně diagnostikovaných 5017 pacientů, vyléčených je 172, zemřelo 88 lidí. „Celkový počet nakažených neznáme, měříme pouze diagnostikované,“ řekl.

Hamáček je opatrnější

Po jednání Ústředního krizového štábu ale jeho předseda Jan Hamáček (ČSSD) vyjádřil obavy nad masivním uvolňováním vládních opatření proti koronaviru, které považuje za předčasné. „Jsem extrémně opatrný a ze zahraničí vím, že virus umí překvapit. Chci, aby k uvolňování došlo, ale jsem spíše skeptický,“ řekl.

Podrobnosti najdete v online zpravodajství na serveru iRozhlas.cz

autoři: Jan Burda , lup
Spustit audio

Související