O pořadu RozhlaSTO

Podcastová série RozhlaSTO mapuje historii rozhlasu na základě známých i pozapomenutých momentů, jejichž otisky se dochovaly na zvukových, obrazových nebo listinných materiálech.

Devět z dvanácti epizod série pokrývá chronologicky stoletý vývoj rozhlasu od prvního vysílání z Kbel po podcastový boom. Každá z nich začíná popisem konkrétní fotografie, jejíž příběh se stává odrazovým můstkem k hledání odpovědí na otázky obecnějšího charakteru, ať už z oblasti rozhlasového zpravodajství, dramatu, hudby, nebo techniky, tedy z nejrůznějších rozhlasových oborů.

Radiotéka.cz

Zbylé tři epizody se věnují specifickým rozhlasovým tématům, týkajícím se posluchačů, regionů nebo sportovní reportáže. Třeba otázky spojené s rozvojem živého vysílání a cenzury se ale prolínají podcastem napříč.

Série volně navazuje na stejnojmennou obrazovou publikaci, která v květnu 2023 vyjde ve vydavatelství Radioservis.

Všechny epizody najdete exkluzivně v aplikaci mujRozhlas od 14. dubna anebo ve vysílání Českého rozhlasu Plus každou sobotu dopoledne.

Kdy se pořad vysílá

Čas vysílání
sobota 9:30Plus

Poslední záznamy

Pořad připravují

Další pořady

  • Chyba systému

    Politický podcast o české společnosti a jejích problémech v kontextu i v detailu.

  • Debaty Plusu

    Jezdíme za vámi se zajímavými hosty. Debaty o globálních tématech i problémech, které trápí váš region.

  • Střepy

    Ruská invaze na Ukrajinu očima českých spisovatelů.

  • Kultura Plus

    Přehled kulturních událostí týdne. Reportáže z premiér, rozhovory s autory. Ale i reflexe z akcí, o kterých byla v daném týdnu řeč.