Nechci míchat muziku s politikou, říká zpěvačka Lenny. Sponzorský dar od Babiše by ale nevzala

4. červenec 2019

Lenka Filipová mladší alias Lenny je dcera známé zpěvačky. Hudbě se věnuje od malička a poprvé stála na velkém pódiu asi tak v 15 letech. Tehdy se ujistila, že to je něco, pro co se narodila.

I když je maminka Lenka Filipová úspěšnou zpěvačkou, v prvních krůčcích její hudební kariéry ji prý víc podpořil tatínek architekt.

Manželka si už na moje troubení zvykla, říká špičkový jazzový trumpetista Laco Déczi

Laco Déczi

Laco Déczi patří mezi špičkové světové trumpetisty. Usídlil se v New Yorku a do Česka a na Slovensko jezdí dvakrát ročně koncertovat. Hrát se ale učil jako chlapec v rodné vesnici Bernolákovo a později v hlavním městě Československa.

„Táta má výhodu, že není součástí showbyznysu. Máma viděla i tu stinnou stránku a myslím si, že nechtěla, abych tím byla zatížená,“ vzpomíná Lenny s tím, že ani ona se ji od snu stát se zpěvačkou nikdy nesnažila odradit.

Ostatně právě na koncertu Lenky Filipové se Lenny poprvé postavila před velké publikum. A tehdy si prý také uvědomila, že vystupování je něco, co chce skutečně v životě dělat. „Do té doby mě nenapadlo, že bych mohla svou muziku natáčet a nabízet.“

Že jsem se pro to narodila, byl jeden z prvních pocitů na pódiu. A dodnes mě občas přepadají dojemné momenty, kdy tomu opravdu věřím.
Lenny

Jako pěveckou konkurentku mámu rozhodně nevnímá. „Určitě chci být sama za sebe, ale nezaměňovala bych to s rivalitou. Moje motivace nikdy nebyla být slavnější a lepší než máma nebo jí něco dokazovat. Mojí motivací je touha tvořit a vystupovat na jevišti,“ vysvětluje.

Politika mimo mě nejde, ale…

České politické dění mladá zpěvačka sleduje a aktivně chodí k volbám. Svou hudební tvorbu ale nechce míchat dohromady s politikou. Vyjadřovat radikálně své politické názory je podle ní trochu ošemetné.

„Nechci třeba říct, že si nikdy nekoupím kuře od Babiše, aby mě pak někde nenachytali, jak si ho kupuji...,“ vysvětluje s tím, že sponzorský dar by si od něj nevzala.

Poslechněte si celý rozhovor Barbory Tachecí s Lenny. Mluvily spolu třeba o tom, jestli je podobná i svému tatínkovi, proč se rozhodla studovat v Londýně nebo co je pro ni na skládání písniček nejsložitější.

autoři: Barbora Tachecí , marz

Související