Lépe už bylo?! Hledá se spasitel. Přijďte na další debatu Plusu – tentokrát do pražského DOXu

22. leden 2019

Podle nejrůznějších ukazatelů se nám žije nejlépe v historii. Celosvětově jsou lidé zdravější a dožívají se vyššího věku. Evropa je po divokém 20. století jedním z pilířů svobody a demokracie. Díky novým technologiím dokážeme věci, které si generace před námi neuměly ani představit.

Přesto jsme frustrovaní a máme pocit, že svět kolem nás se rozpadá. Stavíme kolem sebe zdi, toužíme po silných lídrech a společnost se rozděluje. Znamená to, že lépe už bylo? Potřebujeme najít spasitele?

To bude téma další Veřejné debaty Plusu. Debatu budeme vysílat živě 29. ledna od 18:30 z Centra současného umění DOX v rámci probíhající výstavy „Vítejte v těžkých časech“. Hosté i publikum se tak de facto stanou její součástí.

Hosty debaty budou diplomatka Magda Vášáryová, generál Petr Pavel, herečka Martha Issová, psychiatr Cyril Höschl a publicistka Saša Uhlová. Moderuje Michael Rozsypal.

Pokud si stejně jako Martha Issová kladete otázku, jestli lépe už bylo, měli byste na debatu určitě přijít.

Podle Petra Pavla bychom měli věřit, že žijeme v dostatečně dobrých časech. Málokdy v historii jsme se měli lépe než dnes…

Myslíte si, že nás zdi chrání, nebo rozdělují? Proč volíme silné lídry? A potřebujeme vůbec společnost spojovat?

Nenechte si ujít tuto příležitost a zúčastněte se i vy vysílání z výstavy. Kromě toho nás jako vždy uslyšíte na vlnách Plusu a sledovat můžete také živý videopřenos na Facebooku nebo na webu.

Aktuální informace najdete ve facebookové události. Na debatu zve i její moderátor Michael Rozsypal:

autor: Český rozhlas Plus

Související