Ivan Hoffman: Nečas gentleman

20. červenec 2013

Petr Nečas a Jana Nagyová by v těchto dnech určitě neměli číst diskuse na internetu, ve kterých lidé anonymně glosují jejich vtah. Tolik sprosťáků pohromadě se jen tak nevidí a co je horší, nenajde se nikdo, kdo by se expremiéra a jeho partnerky, bývalé vrchní ředitelky zastal.

V lepším případě na jejich adresu míří poznámky, aby se vzali za ruce, odešli a hlavně se už nevraceli. Že pro jejich lásku veřejnost zdá se nemá pochopení nebude tím, že by u nás lidé byli prudérní anebo extrémně mravní. Potíž bude v tom, že se tito dva zapletli se špatnými lidmi. Nebýt těch korupčních a mafiánských souvislostí a zneužití tajných služeb ke sledování premiérovy manželky, určitě by se o premiérově milostném dobrodružství mlčelo. Jakmile ovšem tito prominentní milenci smíchali sex s politikou, nemohlo to dopadnout dobře.

V posledních dnech jsme byli svědky, jak expremiér svou uvězněnou partnerku plamenně hájí, jak se jí v těžké chvíli nezřekl a konečně jak ji po propuštění z vyšetřovací vazby osobně vyzvedl a odvezl. To vše už s politikou nemá nic společného. Petr Nečas už není předsedou vlády ani strany, v budoucnu slíbil nekandidovat a i kdyby si to rozmyslel, vůbec není jisté, že ODS ještě někdy překročí 5% potřebných pro vstup do palamentu. Tito dva mají před sebou úplně jiný život, než jaký vedli dosud. Bez privilegií, bez vlivu, bez přátel, o kterých se zjistí, že skutečnými přáteli nebyli. Některým vztahům společně překonávané těžkosti prospějí, jiné v takové zkoušce zkrachují. Než se ale ukáže, jak to s Petrem a Janou dopadne, už si na ně nikdo nevzpomene. Přeci jen to nejsou žádné celebrity, třeba filmové hvězdy, anebo výjimeční sportovci. Jiskra banálně přeskočila mezi politikem a jeho sekretářkou. Kdyby kvůli tomu nepadla vláda, nikdy by se o tom nepsalo.

autor: iho
Spustit audio