HLASUJTE: Má ministryně financí žádat po resortech škrty ve výši 25 miliard Kč v rozpočtu 2020?

11. březen 2019
Radiofórum

Přestaňte navyšovat výdaje, ale nesahejte na investice, doporučuje vládě Národní rozpočtová rada.

David Klimeš: Poslední rozpočet hloupého rozdávání. Pak už zas přijdou rozpočty hloupých škrtů

David Klimeš

Pro samé útoky na Babiše a aktuální rozpočet však poslanci zapomněli občanům sdělit to podstatné. Že takové rozpočtové eldorádo se už opakovat v dalších letech nebude. Kdyby se opoziční poslanci podívali do rozpočtového výhledu ministerstva financí na další roky, tak by zjistili, že sám Babiš už přikázal na další roky utáhnout fiskální šrouby. Tak dost pesimistických řečí a užijme si ten rozpočet na příští rok.

Ministryně financí Alena Schillerová (ANO) žádá po resortech škrty ve výši 25 miliard korun. Své návrhy mají ministři předložit už tento týden. Většinou dopředu avizovali, že v ohrožení jsou právě investice.

Dnešní Radiofórum se vás ptá:  

Proč přicházejí škrty jen pár měsíců poté, co vláda ve velkém navyšovala výdaje? Kde by vláda měla šetřit, a na které výdaje by neměla sahat? Co si myslíte o tom, že největší částku – 9 miliard Kč – má uspořit ministerstvo dopravy? ​

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. Tématu se bude věnovat i speciál po 14. hodině.

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související