HLASUJTE: Chodíte na demonstrace Milionu chvilek pro demokracii?

11. prosinec 2019
Radiofórum

Úterní demonstrace na pražském Václavském náměstí za odstoupení premiéra Andreje Babiše (ANO) odstartovala vlnu protestů po celé zemi, která má trvat až do 19. prosince.

Spolek Milion chvilek pro demokracii už oznámil, že třeba 16. prosince proběhnou protestní akce po celé republice, kromě Prahy a krajských měst, a 19. prosince se naopak uskuteční demonstrace pouze v krajských městech (mimo Prahy).

Čtěte také

Protesty spolek svolal kvůli eskalaci premiérových skandálů a kvůli odmítání jejich řešení. Cílem je pak odmítnout chování premiéra i jím ovládané státní správy a oslovit s požadavkem na Babišovu demisi co nejširší veřejnost.

Podle policie se akce zúčastnilo 35 tisíc lidí, organizátoři odhadli účast nejprve na 60 tisíc a později až na 80 tisíc. 

Dnešní Radiofórum se vás ptá:

Chodíte, nebo nechodíte na demonstrace Milionu chvilek pro demokracii? Jak chápete požadavky organizátorů protestů vůči premiérovi i vůči opozici? Mohou podle vás demonstrace přinutit politiky k odchodu, nebo ne? Kdy by měl podle vás politik odejít ze své funkce? Jak hodnotíte politickou kulturu v naší zemi?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související