Doba konzumní: Vzdáme se pohodlí kvůli planetě? Přijďte debatovat s Drábovou, Klusem nebo Váchou

19. červen 2019

Zahlcujeme se věcmi, které nepotřebujeme. V mořích plavou plastové ostrovy. Ničíme planetu naším blahobytem? Téma další veřejné debaty Českého rozhlasu Plus!

Čtěte takéNejíst maso a nelétat? Zjistěte, jak můžete omezit svou uhlíkovou stopu

Projídáme se k vlastnímu konci, nebo je to zbytečné strašení? Jsme si vědomi dopadu našeho jednání na životní prostředí? Co jste ochotni udělat pro záchranu planety? Stačí podle vás zakázat jednorázově použitelné plasty a snížit emise? I na to se zeptáme.

Zapojte se i vy! Přijďte 26. června v 18:30 diskutovat do Papírny v Plzni, nalaďte vysílání Plusu nebo sledujte živý videopřenos na Facebooku a webu Českého rozhlasu Plus. V sále ovlivníte průběh debaty díky hlasování během přímého přenosu. Aktuální informace najdete na facebookové události.

Hosty veřejné debaty budou předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová, ​zpěvák a herec Tomáš Klus, kněz, přírodovědec, teolog a spisovatel Marek Orko Vácha, ekonom Aleš Michl z České národní banky a klimatolog Radim Tolasz z Českého hydrometeorologického ústavu. Moderuje Michael Rozsypal.

Na debatu zve Tomáš Klus, který se zavázal, že na místo nepřiletí letadlem, cestou nebude používat žádné plasty a nepozře jediný kousek masa:

A s videopozvánkou se připojil i klimatolog Radim Tolasz, který si nemyslí, že je správně položená otázka, zda jsme ochotni se kvůli planetě vzdát svého pohodlí. Podle jeho mínění bychom se měli spíš ptát, jestli jsme ochotni snižovat emise skleníkových plynů, abychom snížili negativní vliv člověka na planetu:

autor: jpr
Spustit audio

Související