Den otevřených dveří Českého rozhlasu už tuto sobotu. Chcete s námi také soutěžit?

15. květen 2023

Český rozhlas slaví 100 let od svého prvního vysílání z pražských Kbel (18. května 1923) a kromě velkého koncertu v pražských Riegrových sadech chystáme Den otevřených dveří. Rozhlasový komplex na pražských Vinohradech ale i regionální studia se pro vás otevírají už tuto sobotu 20. května od 9 do 16 hodiny.

Chcete s Plusem vyhrát zajímavé ceny? Poslechněte si unikátní podcastovou sérii RozhlaSTO mapující historii rozhlasu. Začněte epizodou 1. Muž, piano a stan (1923), protože tam se dozvíte odpověď na kvízovou otázku: Kde se nacházelo první rozhlasové studio, odkud 18. května 1923 Český rozhlas začal vysílat?

Odpovídat můžete od 18. května 13:00 do 25. května 2023 13:00 na email plus.soutez@rozhlas.cz. Výherce následně vylosujeme a vyhlásíme je ve vysílání 26. května. Ještě než nám pošlete svou odpověď, přečtěte si pozorně Pravidla.

Den otevřených dveří

Pokud se chcete podívat do rozhlasových studií, můžete se zapojit do komentovaných prohlídek s časovými vstupenkami, které je ale potřeba dopředu rezervovat.

REZERVACE ČASOVÝCH VSTUPENEK
Časové vstupenky na komentované prohlídky je možné rezervovat na telefonním čísle 22 155 1313 (v pracovní dny 8.30 - 16.00), nebo na e-mailu info@rozhlas.cz. Pro návštěvníky bez rezervací budou vyhrazeny prohlídky každou celou hodinu od 9:00 do 16:00 hodin.

Vaše kroky povedou Studiovým domem, kde se ve 2R2 dozvíte nejrůznější zajímavosti z technického zákulisí a distribuce signálu, bez kterých by vysílání, tak jak ho znáte, nebylo možné.

Koncert ke 100. narozeninám Českého rozhlasu

Po vyznačené trase se pak dostanete až do budovy Vinohradská 12, kterou bude lemovat doprovodný program jak stanic, tak i útvarů rozhlasu.

I Český rozhlas Plus pro vás chystá zajímavý doprovodný program. Nahlédnete do míst, kde vznikají vaše oblíbené pořady, potkáte se s moderátorkami a moderátory, se kterými se setkáváte ve vysílání atd.

Ke stému výročí vysíláme i nejeden pořad, například Příběhy 20. století, Historie Plus nebo Archiv Plus, bude jich ale daleko víc. Vyvrcholením oslav je pak naše konference  Ukrajina a média s prezidentem Petrem Pavlem.

Konference Média a Ukrajina

Český rozhlas Plus ve spolupráci s Radiožurnálem a iRozhlasem pořádá konferenci, která rozebere roli veřejnoprávních médií v pokrývání dění na Ukrajině a odpovědnost novinářů i Západu jako celku.

Mezi účastníky bude řada domácích i zahraničních osobností: vedle prezidenta Pavla to bude nejznámější ukrajinská spisovatelka současnosti Oksana Zabužková, americká profesorka Marci Shore, ruská opoziční novinářka Žanny Němcovová, britský publicista Peter Pomeranzev, válečný reportér Českého rozhlasu Martin Dorazín a představitelé veřejnoprávních rozhlasů z Česka, Slovenska a Ukrajiny.

Prestižní konference se uskuteční 22. června v prostoru Jatka 78 v pražských Holešovicích, z konference budeme vysílat živě na webu i sociálních sítích.

Těšíme se na vás! Vždyť 100 let je jen začátek...

Český rozhlas Plus a redakce v roce 2023 aneb 10 let Plusu
autor: Český rozhlas
Spustit audio