Čína se zvolna vrací k normálnímu životu, Řím vypadá jako město duchů, shrnuje speciál Plusu

12. březen 2020

Včera vyhlášené uzavření obchodů, restaurací i firem omezilo život v Itálii. V Lombardii je zdravotní systém na pokraji kolapsu, informuje spolupracovnice ČT. Co by znamenalo vyhlášení nouzového stavu? Bude dostatek ochranných pomůcek a testů? A kam se mohou obrátit ti nejohroženější, tedy senioři?

Kvůli nákaze koronavirem se zpřísňují opatření na českých hranicích – jaké přesně bude mít policie úkoly? Jak bude vypadat kontrola dodržování karantény? Jak bude Česká republika reagovat na zákaz letů do Spojených států? Dotkne se to Čechů, kteří tam teď pobývají? A jaký je stav a jak vypadá léčba pacientů s nemocí COVID 19?

Čtěte také

Počet potvrzených případů nákazy koronavirem v Česku stoupl na 94. Od úterý se tak počet infikovaných zvýšil o 31, což je zatím největší denní nárůst nakažených v zemi. Opatření na českých hranicích se kvůli šíření nákazy novým koronavirem zpřísní.

Ministr vnitra a místopředseda vlády Jan Hamáček (ČSSD) rozhodl o znovuzavedení kontrol na německých a rakouských hranicích. Od páteční půlnoci bude zakázáno přecházet hranice jinde než na 11 hraničních přechodech. Ministr Hamáček také řekl, že policie bude kontrolovat dodržování karantény

Poslechněte si celý speciál! Hosty byli: mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík, ředitel Konzulárního odboru MZV Pavel Pitel, analytik Českého rozhlasu Filip Nerad, spolupracovnice České televize v Itálii Nicole Ludwig, epidemiolog Roman Chlíbek a primář infekčního oddělení nemocnice v Ústí nad Labem Pavel Dlouhý.

autoři: Věra Štechrová , jpr
Spustit audio

Související