Chci, aby se ke mně muži chovali jako k ženě, ne jako k rovnému partnerovi, míní Kovářová

29. leden 2020

Právnička, politička a prezidentka Unie rodinných advokátů Daniela Kovářová říká, že svůj feministický postoj, kterým byla známá, už před lety přehodnotila.

„Mám ze svého feministického období hluboké pochopení pro ženy, které o něco usilují, někam směřují. Které bojují s muži mužskými zbraněmi a chtějí se jim vyrovnat,“ vysvětluje své vnímání nejrůznějších ženských hnutí.

Čtěte také

„Také jsem byla taková, měla jsem velké touhy ukázat mužům, že jsem stejně dobrá jako oni. Dnes se na to dívám jinak. Chci být ženou, přijala jsem se jako žena a chci, aby se ke mně chovali jako k ženě, ne jako k rovnému partnerovi,... Proboha, ne jen jako ke slabé ženě, která je potřebuje. Myslím, že jsem v mnoha věcech fyzicky slabší.“

„Dnes se to krásně ukázalo ve vlaku, když se mně nedařilo otevřít nový vršek od vody... Jako žena jsem ale v mnohém lepší než muži. Mám city, mám emoce, porodila jsem děti. Nedá se to vůbec srovnávat,“ dodává.

Žena vs. právnička

A co hnutí #MeToo? „Mám s ním velký problém jako právník,” kritizuje. „Především s honem na čarodějnice. S promlčením, s nulovými důkazy nebo se spravedlivými soudy apod.,“ vyjmenovává.

Poslechněte si celý rozhovor Barbory Tachecí. Daniela Kovářová hovoří i o kauze své kolegyně Heleny Válkové a hledání nového ombudsmana. K tomu, co vyšlo najevo, se měla postavit jako ´chlap´ a rezignovat. Tím by to bylo vyřízeno,“ dodává. 

autoři: Barbora Tachecí , kte

Související