To, že mě znají rodiče, znamená, že si povídají se svými dětmi, říká Karel Kovář alias Kovy

9. leden 2019

Karel Kovář je především mladším generacím známý jako Kovy. Pod pseudonymem vede také svůj úspěšný YouTube kanál a počet jeho odběratelů se stále rozšiřuje, zdaleka už ne jen o středoškoláky. „Jsem rád, že rodiče, když se řekne youtuber, dnes už vědí, o co jde. Protože to znamená, že mluví se svými dětmi,“ říká.

Kovář vysvětluje, že sledování sociálních sítí není vždy pozitivní a příjemné. „Mnohokrát jsem si musel dát pauzu. Má to dopad na moji psychiku a někdy jsem zbytečně smutný, i když bych vůbec nemusel,“ říká a dodává:

Nemáme v divadle MeToo, my máme hnutí WhyNotMe, říká Tomáš Töpfer

Hostem Osobnosti Plus byl Tomáš Töpfer

Herec, režisér a ředitel Divadla na Vinohradech Tomáš Töpfer je mimo jiné i bývalým senátorem. Dnes se ale místo politiky plně soustředí na práci v divadle. „Nerozlišuji herectví na divadelní a televizní. Herectví je buď dobré nebo špatné,“ říká sváteční host Osobnosti Plus.

Všechno se daří, všichni jsou spokojení, já jsem šťastný, ale když si pak přečtu něco, co se kde děje, tak jsem z toho špatný. Někdy stačí i komentář, nebo řeč nějaké známé osobnosti.“

Pro konkrétní příklad nemusí známý youtuber chodit daleko. „Nedávno mě zasáhl komentář pana Töpfera v Osobnosti Plus k hnutí #MeToo. Kolem toho je samozřejmě spousta přehnaných reakcí. Ale to, jak to uváděl a vysvětloval, co má sám se ženami, mě zklamalo. Patří mezi lidi, kterých si přitom vážím. Je to stará škola. Ale nejsem si jistý, jestli se tím dá něco omlouvat,“ uvádí.

Karel Kovář, známý jako Kovy, je český youtuber, vloger a v minulosti také let's player. V současnosti má na svém hlavním YouTube kanále (Kovy) přes 750 tisíc odběratelů. Jeho dosud nejsledovanějším videem je parodie na píseň „Despacito“, která dosáhla hranice 10 milionů zhlédnutí.

Na co se na svém kanále a vlogu soustředí? „Kombinuji zábavu s tím, že si z toho může člověk něco odnést. Proto je pro mě YouTube velmi přínosný formát. Neberu to tak, že bych lidi chtěl ovlivnit k nějakému konkrétnímu názoru. Jeden čas jsem s tím i bojoval, abych se dokázal oprostit od svého postoje a dokázal udělat video třeba před prezidentskou volbou tak, aby ho byli schopni dokoukat příznivci jak jednoho, tak druhého kandidáta,“ říká.

Jsem spíše tradiční youtuber. Možná už youtuberský dinosaurus.
Karel Kovář alias Kovy

Přijde mi mnohem přínosnější, když člověk nevyjadřuje podporu jednomu kandidátovi, ale když je schopen mluvit o jevech, které tu volbu doprovázejí. Spousta celebrit se vyjádřila ve významu ‚já jsem herec a říkám vám, jak máte volit‘. A často to dotyčnému politikovi spíš uškodilo,“ uzavírá téma.

Poslechněte si celý rozhovor Barbory Tachecí s Karlem Kovářem alias Kovym.

autoři: Barbora Tachecí , kte

Související