Už i v Čechách se Tweetuje s Bohem

25. duben 2016
Trendy

Katolická církev a její představitelé stále častěji využívají sociální sítě a moderní komunikační technologie. O tom, že obliba sociálních médií stoupá i v české katolické církvi, svědčí nejspíš také nový český překlad knihy Tweetuj s Bohem.

„Jako křesťané se snažíme s Bohem komunikovat, navázat vztah. Děláme to různými způsoby, v prvé řadě modlitbou. Tweetování s Bohem je určitá moderní forma modlitby, snaha o komunikaci s Ním,“ říká Michel Remery – nizozemský kněz, který přijel do České republiky propagovat svou knihu Tweetuj s Bohem.

Projekt Tweetuj s Bohem se neomezuje na papírovou publikaci, ale patří k němu i stejnojmenná internetová stránka. Oba tyto zdroje spojuje mobilní aplikace. „Hlavní funkcí naší aplikace je, že můžete pomocí fotoaparátu na telefonu naskenovat jakoukoliv dvoustranu knihy a to vás dovede na internetovou stránku, která vám dá více informací k té které konkrétní otázce,“ vysvětluje Remery.

Čtěte také

Představitelé české katolické církve zatím nejsou na sociálních sítích příliš výrazní. „Spíše je používají jako takovou informační nástěnku, to znamená, že sem vkládají různé pozvánky, případně komentují nějaké aktuální dění, ale nevěnují se zde diskuzím nebo fanouškům svých stránek,“ říká Zuzana Lášková, která má v tiskovém středisku České biskupské konference na starosti sociální sítě a nová média.

Který český církevní představitel je nejaktivnější na sociálních sítích? Dozvíte se v pořadu Trendy. Jeho záznam najdete v audioarchivu Českého rozhlasu Plus.

autor: Dalibor Zíta
Spustit audio