Technologická agentura ČR opět uděluje ceny. Letos za „smart life“

19. říjen 2016

Čtvrtý ročník udělování cen Technologické agentury České republiky proběhne tento čtvrtek. Takzvaný Den Technologické agentury představil v Magazínu Leonardo její místopředseda Martin Bunček.

„Cílem je ocenit nejlepší projekty podporované Technologickou agenturou a ukázat, jak jsou tyto projekty úspěšné a prospěšné pro společnost,“ uvádí zástupce agentury.

Nosnou myšlenkovou linkou letošního ročníku udělování cen je smart life, tedy to, jakým způsobem technologie mění náš život, činí ho lepším a chytřejším.

Celá akce vyvrcholí večer předáním cen, ale součástí je tradičně i celodenní program v Národní technické knihovně, kde i letos proběhnou zajímavé přednášky s významnými domácími i zahraničními hosty.


Za co Technologická agentura ceny uděluje a v kolika kategoriích tak činí? „Od loňského roku máme čtyři kategorie: ekonomický přínos, pak řešení pro kvalitu života, kde byla loni laureátem technologie syntetické vakcíny proti borelioze. Dále je to kategorie užitečnost řešení a nakonec originalita řešení.“

„Akce je přístupná pro veřejnost, takže zejména z odborné veřejnosti je kdokoli vítán,“ zve zájemce o technologické novinky Bunček.

Agentura také poprvé v loňském roce udělovala další speciální cenu: cenu budoucnosti. „Účastníci večera na závěr určí ze čtyř vítězných projektů hlasováním toho, kdo tuto cenu budoucnosti obdrží,“ vysvětluje místopředseda.

„Ceny Technologické agentury se udělují projektům podporovaným Technologickou agenturou, takže nejsou žádné přihlášky,“ dodává důležitý detail soutěže Martin Bunček.

Spustit audio