Tatínek byl můj velký kritik, říká Tereza Pergnerová

3. prosinec 2017

„Vše, co se odehrálo při odvykání z látky heroin, mně v konečném důsledku mnohé přineslo. Tím nechci říct, že bych tuto zkušenost opakovala, nebo doporučovala. Ale v mém životě to mělo přejít skrze tuto zkušenost. Díky drogám jsem poznala strašně sama sebe,“ říká moderátorka Tereza Pergnerová, host Barbory Tachecí a nedělní Osobnosti Plus.


Moderátorka, zpěvačka a herečka Tereza Pergnerová se narodila 25. června 1974v Praze. Jejím otcem je scenárista Eduard Pergner. Studovala hudebně-dramatický obor na konzervatoři, kterou však nedokončila. V roce 1991 začala pracovat v rádiu Golem, do roku 1994 moderovala hitparádu MC1 na ČT. Poté, do roku 1998, uváděla hitparádu TV Nova Eso, kde proslavila pozdrav „Čágo, bélo, šílenci“. V médiích otevřeně hovoří o několikaleté závislosti na tvrdých drogách. Po vyléčení z drogové závislosti moderovala například reality show VyVolení (2005), VyVolení 2 (2006), VyVolení3 (2007), a v roce 2004 dostala nabídku od rádia Frekvence 1 moderovat pořad Rande. V roce 2012 moderovala reality show Farma. Je rozvedená a má dvě děti.

„Od té doby, co jsem se potkala sama se sebou, tak nějak se přirozeně vyvíjím, chráním, opečovávám a zraňuji sama. Nepotřebuji k tomu vnější impuls. Samozřejmě jsem snadný terč. Kdokoliv bude chtít, stačí i po třinácti letech jen říct: jsi feťačka a nemáš na obrazovce co dělat,“ vysvětluje, co jí drogová zkušenost přinesla.


Nejsem dokonalá. Největší sílu spatřuji naopak ve svých nedokonalostech.Tereza Pergnerová

Viděla jsem se jinak

S moderováním pořadu Eso na komerční stanici TV Nova se Tereza Pergnerová stala ikonou teenagerů. „Začala mě bolet duše. Hned jsem začala mít vnitřní konflikt, že nejsem natolik výjimečným člověkem a že bych neměla být vyzdvihována na nějaký podstavec. Začala jsem se bát dokonce i vynášet koš, protože jsem se při pohledu do zrcadla viděla úplně odlišně,“ hovoří o tom, jak se vyrovnávala v tak mladém věku se statusem televizní hvězdy.

„Můj tatínek byl velký kritik a při Esu si pravidelně dělával poznámky, a když skončila znělka, pokaždé mně telefonoval, co všechno bylo špatně. Byla jsem spontánní holka. Chtěla jsem dělat věci tak, jak je cítím. To je celé. A on hrozně chtěl, abych byla profesionál a znala začátek a konec. Teď mu zpětně rozumím, co tím myslel. Že měl rád, když věci mají určitou pointu a není to jen takové tlachání. Myslím, že jsem do moderování přinesla prvek toho, co nás spojuje, a nehledala jsem věci, které nás jako lidi naopak rozdělují. Eso a diváci pro mě byla taková komunita, kdy nás pojila hudba a mládí,“ dodává.

Jaká je Tereza Pergnerová matka? Poslechněte si celý rozhovor s hostem Barbory Tachecí.>>
autoři: bta , kte
Spustit audio