Start-upy, spolky a aplikace, které mění svět. Startuje série Hovory s inovátory

3. duben 2024

Český rozhlas Plus uvede v dubnu a květnu speciální sérii moderátorky Tatiany Čabákové Hovory s inovátory. Od 4. dubna do 30. května 2024 uslyšíte každý čtvrtek příběh mladé osobnosti, která se rozhodla měnit svět. Uslyšíte o inovacích, start-upech, nebo technologiích, které fungují jako nástroj pro řešení problémů, kterým čelí jednotlivci i česká společnost jako celek. Co motivuje mladé Čechy a Češky věnovat čas a energii vývoji společenských inovací?

Šíření osvěty, pomoc druhým, sdílení, průmyslové inovace a společensky prospěšné aktivity v souvislosti s kvalitou života v prostředí měnícího se klimatu. Ženy a muži, kteří propagují zdravý vztah k sobě i druhým, společnost bez bariér, využití technologií, odpovědnou spotřebu i význam péče o životní prostředí.

„Kriticky přemýšlí o současném světě a pomáhají druhým se v něm zorientovat. Digitální média a technologie znají od malička a ve svých projektech je používají pro šíření dobré praxe a know-how, které pomáhá různým komunitám,“ říká dramaturgyně série Markéta Vozková.

Start-upy, spolky, aplikace mění svět

V sérii uslyšíte Davida Fiedlera z Nevyhasni.cz, Tadeáše Kulu z Reknihy, zakladatele crowdfundingové platformy Donio Davida Procházku, Megi Mejdrechovou z RoboTwin, zakladatelku Institutu cirkulární ekonomiky Soňu Klepek Jonášovou, Elišku Mockovou ze studentského spolku Medici v ulicích, architekta Českého soběstačného domu Pavla Podruha, Jana Trávníčka z ekofarmy ProBIO a Karolínu Presovou z ReplugMe.

Jak náročné je měnit svět, ve kterém žijeme? Co bylo impulsem pro aktivní a společensky prospěšné projekty, za kterými stojí?

Poslouchejte inspirativní příběhy ve speciálu Hovory s inovátory v dubnu a květnu každý čtvrtek po 22. hodině, na webu plus.rozhlas.cz nebo dejte odběr v aplikaci MujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

Spustit audio