Pavla Smetanová: Příběhy z olivového ostrova

16. březen 2017

V Radioknize se tentokrát přeneseme na prosluněný řecký ostrov Korfu, kde autorka Pavla Smetanová žije. Řecký svět, krásný, ale i plný paradoxů, popsala s úsměvem, vtipem i láskou.

POSLOUCHEJTE RADIOKNIHU >>

Možná jste i vy navštívili některý z řeckých ostrovů. Na Korfu žije už nějaký čas Pavla Smetanová se svým řeckým manželem a dvěma česko-řeckými dětmi. Nabízí zasvěcený pohled na řecký ostrov a jeho obyvatele. Pracuje tu jako průvodkyně turistů.


Osmidílnou četbu na pokračování připravila v českobudějovickém rozhlasovém studiu Hana Soukupová, v režii Luboše Koníře účinkuje Lenka Krčková, technická spolupráce ing. Pavel Schober.

Uslyšíte mozaiku drobných příběhů ze života místních řeckých obyvatel i turistů z celého světa. Ti Korfu navštěvují většinou v létě. Autorka ale přináší i pohled na místní zimu nebo oslavu řeckých Vánoc.

Pavla Smetanová líčí své zážitky s manželem, korfským lékařem, dětmi, sousedy, přáteli a známými, ale také střety s řeckými úřady, zdravotnictvím, školským systémem a vůbec s řeckou mentalitou.

Dozvíte se, jaké mají Řekové názory na výchovu dětí, jaké jsou vztahy v rodinách a jaké jsou řecké tchýně.

autor: jpr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.