Noc kostelů 2012

1. červen 2012
Třetí dimenze

Každý rok otevírá Noc kostelů brány velkých chrámů i malých kostelíčků, hradních i zámeckých kaplí. V roce 2012 můžete po celé České republice navštívit 1200 míst, z toho 220 v Praze a Středočeském kraji. Některá z nich projdeme v Třetí dimenzi.

Jak se v kostelech na letošní noc připravili? Jaké příběhy skrývají zdi dávných chrámů? Co všechno zde můžete prožít? Adriana Krobová pro vás sestavila několik tipů na zajímavé akce hradů, zámků, klášterů, ale navíc společně projdeme trojicí chrámů v Praze.
Po loňské prohlídce Panny Marie Sněžné, Panny Marie pod řetězem, návštěvě u Martina ve zdi a v Týnském chrámu, vstoupíme tentokrát ke křižovníkům, augustiniánům a bosým karmelitánům.

S archivářkou Radkou Tibitanzlovou představíme kostel sv. Petra Na Poříčí na rohu ulic Petrské a Biskupské. Kostelem sv. Tomáše v Josefské ulici nás provede otec Juan Provecho a v Karmelitské ulici vstoupíme do kostela Panny Marie Vítězné v doprovodu převora Petra Glogara a letité zaměstnankyně Mgr. Julie Mazúrkové.

Třetí dimenze začíná dnes ve 14.00.

Témata Třetí dimenze od 28. května do 1. června:

Pondělí: k čemu dnes humanitní vědy
Úterý: budoucnost vlakové dopravy
Středa: problémy rozvojové pomoci
Čtvrtek: tradice českých lázní
Pátek: Noc kostelů

Spustit audio