Johnson – Trump – Babiš: Lídři pro 21. století? Přijďte debatovat s Plusem do Českých Budějovic

4. prosinec 2019

Jaký by měl být politický lídr 21. století? Nahrává dnešní doba silným lídrům a populistům, kteří využívají zklamání ve společnosti? I tyto otázky si pokládá další veřejná debata Českého rozhlasu Plus.

Dávají tito lídři lidem naději, že za ně vyřeší problémy? Je populismus něco špatného? A jsou politici typu Borise Johnsona, Donalda Trumpa nebo Andreje Babiše typickými lídry pro 21. století?

Další Veřejná debata Plusu bude v předvečer předčasných voleb ve Velké Británii, 11. prosince od 18:30 v kavárně Horká vana v Českých Budějovicích. Mluvit tedy budeme i o proměně britské demokracie.

Zapojte se i vy! Přijďte přímo do Horké vany, nalaďte vysílání Českého rozhlasu Plus nebo sledujte živý videopřenos na Facebooku a webu Českého rozhlasu Plus. V sále ovlivníte průběh debaty díky hlasování během přímého přenosu.

Hosty veřejné debaty budou:

Jindřich Šídlo, šéfkomentátor serveru Seznam Zprávy 
Jana Plodková, herečka 
Anna Shavit, expertka na politický marketing, FSV UK
Markéta Sedláčková, socioložka, FF UK
Bořivoj Hnízdo, profesor politologie, MUP

Moderuje Michael Rozsypal. Vstup zdarma, bez registrace.

„Demokracie je pomalá, náročná, neefektivní, vyžaduje participaci i přemýšlení. Není jednodušší vše svěřit ráznému vůdci?“ ptá se provokativně socioložka Markéta Sedláčková.

Herečka Jana Plodková zase přiznává, že se s žádným z lokálních ani světových lídrů nedokáže ztotožnit, co se týká hodnotového žebříčku. O to víc jí ale zajímá třeba to, jestli nějakého lídra potřebujeme.

Přijďte diskutovat do Českých Budějovic, poslouchejte vysílání Plusu nebo sledujte videopřenos na webu a Facebooku stanice! Aktuální informace najdete v události.

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio