Jaké šance si dává Michal Šmarda, že se opravdu stane ministrem kultury?

25. červenec 2019

Prezident Zeman ministra kultury Staňka odvolá ke konci měsíce. O jeho nástupci ale rozhodne až přibližně v polovině srpna. To napsal na Twitteru po schůzce s hlavou státu premiér Andrej Babiš (ANO).

Babiš prezidenta ani na několikátý pokus nepřesvědčil, aby do vlády jmenoval nominanta ČSSD Michala Šmardu. Konec července byl přitom už několikátý termín, do kterého se mělo rozhodnout. O situaci bude dnes jednat grémium ČSSD.

0:00-5:45
Je tím, kdo momentálně „rozdává karty“ prezident, nebo premiér? Co se dá čekat od schůzky grémia ČSSD? Oznámí odchod z vlády? Nejen na to odpovídají Ondřej Leinert, politický reportér MF Dnes, a Patrik Eichler, zástupce ředitele Masarykovy demokratické akademie blízké ČSSD.

5:45-12:15
Jaké šance si dává, že se opravdu stane ministrem kultury? A má ještě důvěru v premiéra, který zatím nedokázal prosadit kandidáta ČSSD na ministerský post? Hostem speciálu byl místopředseda sociální demokracie nominant na pozici ministra kultury Michal Šmarda.

12:15-18:00
Je Andrej Babiš špatný vyjednávač? Má hnutí ANO jistotu, že prezident skutečně v polovině srpna jmenuje Michala Šmardu? A stojí i poslanci hnutí za nominací Šmardy? Komentuje poslanec hnutí ANO Jaroslav Bžoch.

18:00-24:45
Na závěr komentují situaci kolem jmenování ministra kultury opět Ondřej Leinert z MF Dnes a Patrik Eichler z Masarykovy demokratické akademie blízké ČSSD.

Poslechněte si celý speciál!

autoři: Michael Rozsypal , jpr
Spustit audio

Související