Jak probíhají maturity? Měli studenti dost času, nebo ne?

5. červen 2020

Na začátku týdne se na českých středních školách a konzervatořích rozjely maturitní a závěrečné zkoušky. Termíny posunula pandemie, ale laik by řekl, že studenti, kteří běžně maturují v květnu, tak měli na přípravu víc času. Opravdu to tak bylo?

Čtěte také

V anketách a reportážích slyšíme protichůdné názory.

Někteří studenti mluví o tom, jak měli málo času a škola jim s přípravou moc nepomohla. Jsou takoví, kteří to naopak chválí s tím, že měli víc času. Záleží tedy na každém, jak to pojal, nebo jde říct nějaké celkové hodnocení? 

Pokud letos odpadají některé části maturit, budou mít pak zkoušky stejnou hodnotu, jako v jiných letech? Jsou rozdíly mezi školami? Jsou už známé nějaké předběžné výsledky?

Hosty Speciálu Plusu tak byli ředitelka Cermatu Michaela Kleňhová, ředitelka pražského Gymnázia nad Štolou a předsedkyně Asociace ředitelů gymnázií Renata Schejbalová a Karel Gargulák ze společnosti EduIn, která se zabývá podporou vzdělávání. Moderuje Jan Bumba.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.