HLASUJTE: Sledujete předvolební průzkumy a modely, nebo ne?

10. září 2019
Radiofórum

Komunisté by poprvé od roku 1989 nepřekročili pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do Poslanecké sněmovny. Vyplývá to z volebního modelu agentury Kantar CZ pro Českou televizi.

Předseda KSČM Vojtěch Filip považuje průzkum za nedůvěryhodný. Z dalších stran se na hranici volitelnosti pohybují také STAN, KDU-ČSL a TOP 09. Sociální demokraté dosáhli 6 %. Na Twitteru to vydávali za důkaz, že vládní krize neotřásla jejich preferencemi.

Průzkumu se zúčastnilo 847 respondentů. Volby by teď s 30 % podporou vyhrálo hnutí ANO, oproti červnovému průzkumu si polepšilo o 4,5 procentního bodu.

Dnešní Radiofórum se vás ptá:

Kde vidíte příčinu klesající podpory pro KSČM v průzkumech veřejného mínění? Není to jen statistická chyba? Proč teď postihuje nezájem voličů víc levicové strany? Přihlížíte při rozhodování před volbami také k průzkumům veřejného mínění? Jak podle vás průzkumy preferencí ovlivňují práci politiků?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související