HLASUJTE: Měly by mít bary a restaurace v centru měst pevně stanovenu zavírací dobu, nebo ne?

18. duben 2019
Radiofórum

„Alkoholoví" turisté neustále ruší spánek obyvatelům některých ulic v centru Prahy.

Noční život je pro město hodnota. Kluby by měly vznikat v brownfieldech, říká noční starosta Prahy

Publikum na křtu EP Phases v pražském Chapeau Rouge

Praha má nově funkci nočního starosty. Zatím se o něm psalo jako o někom, kdo má v centru Prahy ohlídat noční klid. Jan Štern chce ale noční život podpořit.

Radnice Prahy 1 proti tomu chce zakročit a omezit otvírací dobu nočních podniků. Nejspíš by měly zavírat o půlnoci.

Vyhlášku teď připomínkuje magistrát. Majitelé nočních podniků ji nepovažují za řešení, protože by se všichni návštěvníci uprostřed noci vyhrnuli do ulic.

Dnešní Radiofórum se vás ptá:  

Měly by mít bary a restaurace pevně stanovenou zavírací dobu? Existuje podle vás jiná možnost, jak turisty donutit dodržovat noční klid? Vadí vám, že část turistů láká do Prahy hlavně noční život?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.