HLASUJTE: Jste pro, nebo proti slučování ministerstev?

22. leden 2020
Radiofórum

Necelých 9 měsíců vydržel ve funkci ministra dopravy Vladimír Kremlík (za ANO). Premiér Andrej Babiš (ANO) navrhl jeho odvolání kvůli kritizované zakázce k elektronickým dálničním známkám. Jde o 6. výměnu ministra za 1,5 roku existence tohoto kabinetu.

Čtěte také

Prezident Miloš Zeman návrh na odvolání Kremlíka podepsal a nového ministra dopravy jmenuje v pátek. Bude jím Karel Havlíček (za ANO), který i dál zůstane šéfem resortu průmyslu a obchodu. Babiš také uvedl, že si umí představit sloučení ministerstev průmyslu a obchodu, dopravy a pro místní rozvoj. Logiku by podle premiéra mělo i spojení ministerstev práce a sociálních věcí a zdravotnictví.

Dnešní Radiofórum se ptá:

Jak hodnotíte Kremlíkovu práci a co očekáváte od Karla Havlíčka? Dá se zvládat práce dvou ministrů v jednom člověku, nebo ne? Jak si vysvětlujete, že se v této vládě často střídají ministři? Souhlasíte s názorem sněmovní opozice, že premiér nedokáže sestavit jím slibovanou vládu odborníků, nebo ne? A co si myslíte o slučování ministerstev? Která byste sloučili vy?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související