HLASUJTE: Jste pro (nebo proti) automatickému rozpoznávání obličejů, které by mohla používat policie?

21. listopad 2019
Radiofórum

Pražská policie otevírá diskusi s magistrátem. Chce totiž na šesti místech metropole použít funkci automatického rozpoznávání obličejů. Policisté by tak mohli sledovat a zaznamenávat pohyb osob, které kamery zachytí.  

Čtěte také

Strážníci se tak odvolávají na tři roky starou koncepci rozvoje městského kamerového systému. Předseda bezpečnostní komise magistrátu Petr Hlubuček (STAN) uvedl, že se v této citlivé otázce město obrací na Úřad pro ochranu osobních údajů se žádostí o stanovisko.

Dnešní Radiofórum se vás ptá:

Co si myslíte o záměru pražské policie zavést funkci automatického rozpoznávání obličejů? Pomůže tato funkce v oblasti bezpečnosti? Je to dobrý nástroj při hledání pachatelů trestných činů nebo ztracených osob? Obáváte se ztráty soukromí?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.